Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 329 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,80 g białka,
- 44,3 g węglowodanów,
- 4,20 g cukrów,
- 11,20 g błonnika.
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego ma w 100 g 11,60 g tłuszczów, w tym:
- 1,38 g tłuszczów nasyconych,
- 5,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – jakie ma witaminy?
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 1,39 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,38 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 3,79 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego ma w sobie:
- 118 mg wapnia,
- 1,64 mg żelaza,
- 96,0 mg magnezu,
- 233 mg fosforu,
- 273 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 507 mg sodu, 1,35 mg cynku,0,26 mg miedzi, 1,69 mg manganu i 25,0 µg selenu.
Bułki bezglutenowe pełnoziarniste ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.