Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 257 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,65 g białka,
- 40,2 g węglowodanów,
- 2,98 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo ma w 100 g 8,20 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – jakie ma witaminy?
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,52 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 31,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo ma w sobie:
- 41,0 mg wapnia,
- 0,89 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 165 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 544 mg sodu, 0,77 mg cynku,0,11 mg miedzi, 0,67 mg manganu i 9,20 µg selenu.
Bułki bezglutenowe z mąki z ryżu brązowego, skrobi z tapioki i mąki z sorgo - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.