Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno
1. Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno w 100 gramach posiada wartość energetyczną 112 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,38 g białka,
- 1,02 g węglowodanów,
- 1,02 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno ma w 100 g 3,43 g tłuszczów, w tym:
- 1,01 g tłuszczów nasyconych,
- 1,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno – jakie ma witaminy?
Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 25,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,53 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 6,86 mg witaminy B3,
- 75,0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,41 µg witaminy B12.
3. Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,87 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 302 mg fosforu,
- 346 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,096 mg sodu, 1,97 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 34,4 µg selenu.
4. Całą peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku, na zimno - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (30 g, cała) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 112 kcal | 31,8 kcal |
Białko | 19,38 g | 5,49 g |
Węglowodany | 1,02 g | 0,29 g |
Cukier | 1,02 g | 0,29 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,43 g | 0,97 g |
Tłuszcze nasycone | 1,01 g | 0,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,37 g | 0,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,12 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 15,03 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |