Chipsy warzywne
1. Chipsy warzywne – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chipsy warzywne w 100 gramach posiada wartość energetyczną 473 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,32 g białka,
- 60,4 g węglowodanów,
- 4,04 g cukrów,
- 4,70 g błonnika.
Chipsy warzywne ma w 100 g 23,3 g tłuszczów, w tym:
- 1,76 g tłuszczów nasyconych,
- 14,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 6,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chipsy warzywne – jakie ma witaminy?
Chipsy warzywne to produkt zawierający 4,90 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 4,84 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 17,50 µg witaminy K.
Chipsy warzywne zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 2,77 mg witaminy B3,
- 31,5 mg witaminy B4,
- 0,47 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chipsy warzywne – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chipsy warzywne ma w sobie:
- 52,0 mg wapnia,
- 1,55 mg żelaza,
- 53,0 mg magnezu,
- 130 mg fosforu,
- 838 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 357 mg sodu, 0,50 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,28 mg manganu i 1,00 µg selenu.
4. Chipsy warzywne - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 473 kcal | 134 kcal |
Białko | 5,32 g | 1,51 g |
Węglowodany | 60,4 g | 17,13 g |
Cukier | 4,04 g | 1,15 g |
Błonnik | 4,70 g | 1,33 g |
Tłuszcz | 23,3 g | 6,61 g |
Tłuszcze nasycone | 1,76 g | 0,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 14,57 g | 4,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 6,60 g | 1,87 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,90 mg | 1,39 mg |