Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny
1. Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 326 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,30 g białka,
- 54,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny ma w 100 g 10,50 g tłuszczów, w tym:
- 2,24 g tłuszczów nasyconych,
- 4,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 43,0 mg cholesterolu.
2. Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny – jakie ma witaminy?
Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 106 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 1,45 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 33,0 µg witaminy B9,
- 0,10 µg witaminy B12.
3. Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 58,0 mg fosforu,
- 134 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 302 mg sodu, 0,35 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 12,10 µg selenu.
4. Chleb bananowy przygotowany z użyciem margaryny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 326 kcal | 92,4 kcal |
Białko | 4,30 g | 1,22 g |
Węglowodany | 54,6 g | 15,48 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,10 g | 0,31 g |
Tłuszcz | 10,50 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 2,24 g | 0,63 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,48 g | 1,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,13 g | 0,89 g |
Cholesterol | 43,0 mg | 12,19 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 0,48 mg |