Trwa ładowanie...

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki
Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki

1. Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 248 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 4,31 g białka,
  • 45,8 g węglowodanów,
  • 3,53 g cukrów,
  • 4,30 g błonnika.

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki ma w 100 g 5,24 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 0,98 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,52 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki – jakie ma witaminy?

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,60 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,38 mg witaminy B1,
  • 0,51 mg witaminy B2,
  • 2,78 mg witaminy B3,
  • 12,60 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,07 mg witaminy B6,
  • 36,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki ma w sobie:

  • 138 mg wapnia,
  • 2,63 mg żelaza,
  • 12,00 mg magnezu,
  • 51,0 mg fosforu,
  • 75,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 447 mg sodu, 0,48 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,40 µg selenu.

4. Chleb bezglutenowy z mąki ryżowej, skrobii kukurydzianej i/lub tapioki - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 35 g (1 kromka)
Wartość energetyczna 248 kcal 86,8 kcal
Białko 4,31 g 1,51 g
Węglowodany 45,8 g 16,02 g
Cukier 3,53 g 1,24 g
Błonnik 4,30 g 1,51 g
Tłuszcz 5,24 g 1,83 g
Tłuszcze nasycone 0,98 g 0,34 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,01 g 0,70 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,52 g 0,18 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze