Chleb białkowy (zawiera gluten)
1. Chleb białkowy (zawiera gluten) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb białkowy (zawiera gluten) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 245 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,10 g białka,
- 43,8 g węglowodanów,
- 1,44 g cukrów,
- 3,00 g błonnika.
Chleb białkowy (zawiera gluten) ma w 100 g 2,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,33 g tłuszczów nasyconych,
- 0,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb białkowy (zawiera gluten) – jakie ma witaminy?
Chleb białkowy (zawiera gluten) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Chleb białkowy (zawiera gluten) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,36 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 4,29 mg witaminy B3,
- 18,70 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 116 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chleb białkowy (zawiera gluten) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb białkowy (zawiera gluten) ma w sobie:
- 124 mg wapnia,
- 4,15 mg żelaza,
- 65,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 322 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 404 mg sodu, 1,82 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 1,47 mg manganu i 32,9 µg selenu.
4. Chleb białkowy (zawiera gluten) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 245 kcal | 69,5 kcal |
Białko | 12,10 g | 3,43 g |
Węglowodany | 43,8 g | 12,42 g |
Cukier | 1,44 g | 0,41 g |
Błonnik | 3,00 g | 0,85 g |
Tłuszcz | 2,20 g | 0,62 g |
Tłuszcze nasycone | 0,33 g | 0,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,18 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,01 g | 0,29 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |