Trwa ładowanie...

Chleb jajeczny

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Chleb jajeczny
Chleb jajeczny (Flickr)

1. Chleb jajeczny – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Chleb jajeczny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 287 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 9,50 g białka,
  • 47,8 g węglowodanów,
  • 1,78 g cukrów,
  • 2,30 g błonnika.

Chleb jajeczny ma w 100 g 6,00 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 1,59 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,11 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 51,0 mg cholesterolu.

2. Chleb jajeczny – jakie ma witaminy?

Chleb jajeczny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 63,0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.

Chleb jajeczny zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,44 mg witaminy B1,
  • 0,44 mg witaminy B2,
  • 4,85 mg witaminy B3,
  • 84,3 mg witaminy B4,
  • 0,28 mg witaminy B5,
  • 0,06 mg witaminy B6,
  • 105 µg witaminy B9,
  • 0,10 µg witaminy B12.

3. Chleb jajeczny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Chleb jajeczny ma w sobie:

  • 93,0 mg wapnia,
  • 3,04 mg żelaza,
  • 19,00 mg magnezu,
  • 106 mg fosforu,
  • 115 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 380 mg sodu, 0,79 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 30,1 µg selenu.

4. Chleb jajeczny - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 287 kcal 81,4 kcal
Białko 9,50 g 2,69 g
Węglowodany 47,8 g 13,55 g
Cukier 1,78 g 0,51 g
Błonnik 2,30 g 0,65 g
Tłuszcz 6,00 g 1,70 g
Tłuszcze nasycone 1,59 g 0,45 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,30 g 0,65 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,11 g 0,31 g
Cholesterol 51,0 mg 14,46 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze