Chleb jajeczny
1. Chleb jajeczny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb jajeczny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 287 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,50 g białka,
- 47,8 g węglowodanów,
- 1,78 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Chleb jajeczny ma w 100 g 6,00 g tłuszczów, w tym:
- 1,59 g tłuszczów nasyconych,
- 2,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 51,0 mg cholesterolu.
2. Chleb jajeczny – jakie ma witaminy?
Chleb jajeczny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 63,0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Chleb jajeczny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,44 mg witaminy B1,
- 0,44 mg witaminy B2,
- 4,85 mg witaminy B3,
- 84,3 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 105 µg witaminy B9,
- 0,10 µg witaminy B12.
3. Chleb jajeczny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb jajeczny ma w sobie:
- 93,0 mg wapnia,
- 3,04 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 106 mg fosforu,
- 115 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 380 mg sodu, 0,79 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 30,1 µg selenu.
4. Chleb jajeczny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 287 kcal | 81,4 kcal |
Białko | 9,50 g | 2,69 g |
Węglowodany | 47,8 g | 13,55 g |
Cukier | 1,78 g | 0,51 g |
Błonnik | 2,30 g | 0,65 g |
Tłuszcz | 6,00 g | 1,70 g |
Tłuszcze nasycone | 1,59 g | 0,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,30 g | 0,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,11 g | 0,31 g |
Cholesterol | 51,0 mg | 14,46 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |