Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 330 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,59 g białka,
- 54,5 g węglowodanów,
- 16,05 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w 100 g 9,58 g tłuszczów, w tym:
- 3,73 g tłuszczów nasyconych,
- 3,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma witaminy?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C,35,0 µg RAE witaminy A, 0,51 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 3,70 µg witaminy K.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 2,00 mg witaminy B3,
- 58,7 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 55,0 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w sobie:
- 135 mg wapnia,
- 1,85 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 391 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 599 mg sodu, 0,67 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 8,70 µg selenu.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 51 g (1 sztuka) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 330 kcal | 168 kcal |
| Białko | 6,59 g | 3,36 g |
| Węglowodany | 54,5 g | 27,8 g |
| Cukier | 16,05 g | 8,19 g |
| Błonnik | 2,30 g | 1,17 g |
| Tłuszcz | 9,58 g | 4,89 g |
| Tłuszcze nasycone | 3,73 g | 1,90 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 3,49 g | 1,78 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,96 g | 1,00 g |
| Cholesterol | 57,0 mg | 29,1 mg |
| Witamina C | 0,10 mg | 0,05 mg |
| Równoważnik folianów | 86,0 µg | 43,9 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,19 mg | 0,10 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,18 mg | 0,09 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 2,00 mg | 1,02 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,58 mg | 0,30 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,09 mg | 0,04 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 55,0 µg | 28,1 µg |
| Witamina B4 - cholina | 58,7 mg | 29,9 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,23 µg | 0,12 µg |
| Witamina A | 168 i.u. | 85,7 i.u. |
| Witamina A | 35,0 µg RAE | 17,85 µg RAE |
| Retinol | 31,0 µg | 15,81 µg |
| Alpha karoten | 3,00 µg | 1,53 µg |
| Beta karoten | 26,0 µg | 13,26 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 21,0 µg | 10,71 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 550 µg | 281 µg |
| Witamina E | 0,51 mg | 0,26 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 3,70 µg | 1,89 µg |
| Wapń | 135 mg | 68,9 mg |
| Żelazo | 1,85 mg | 0,94 mg |
| Magnez | 17,00 mg | 8,67 mg |
| Fosfor | 391 mg | 199 mg |
| Potas | 133 mg | 67,8 mg |
| Sód | 599 mg | 305 mg |
| Cynk | 0,67 mg | 0,34 mg |
| Miedź | 0,07 mg | 0,04 mg |
| Mangan | 0,22 mg | 0,11 mg |
| Selen | 8,70 µg | 4,44 µg |
| Woda | 27,1 g | 13,83 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.