Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek
1. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 330 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,59 g białka,
- 54,5 g węglowodanów,
- 16,05 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w 100 g 9,58 g tłuszczów, w tym:
- 3,73 g tłuszczów nasyconych,
- 3,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma witaminy?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0,51 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,70 µg witaminy K.
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 2,00 mg witaminy B3,
- 58,7 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 55,0 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
3. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek ma w sobie:
- 135 mg wapnia,
- 1,85 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 391 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 599 mg sodu, 0,67 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 8,70 µg selenu.
4. Chleb kukurydziany w proszku, przygotowany z użyciem 2% mleka, 80% margaryny i jajek - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 51 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 330 kcal | 168 kcal |
Białko | 6,59 g | 3,36 g |
Węglowodany | 54,5 g | 27,8 g |
Cukier | 16,05 g | 8,19 g |
Błonnik | 2,30 g | 1,17 g |
Tłuszcz | 9,58 g | 4,89 g |
Tłuszcze nasycone | 3,73 g | 1,90 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,49 g | 1,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,96 g | 1,00 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 29,1 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,05 mg |