Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii
1. Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 217 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,32 g białka,
- 42,5 g węglowodanów,
- 3,71 g cukrów,
- 11,10 g błonnika.
Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii ma w 100 g 2,92 g tłuszczów, w tym:
- 0,84 g tłuszczów nasyconych,
- 0,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii – jakie ma witaminy?
Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,35 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 3,78 mg witaminy B3,
- 18,70 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 91,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii ma w sobie:
- 163 mg wapnia,
- 2,91 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 149 mg fosforu,
- 150 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 332 mg sodu, 1,35 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 1,21 mg manganu i 30,4 µg selenu.
4. Chleb pszenny o obniżonej zawartośći kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 217 kcal | 61,5 kcal |
Białko | 13,32 g | 3,78 g |
Węglowodany | 42,5 g | 12,04 g |
Cukier | 3,71 g | 1,05 g |
Błonnik | 11,10 g | 3,15 g |
Tłuszcz | 2,92 g | 0,83 g |
Tłuszcze nasycone | 0,84 g | 0,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,52 g | 0,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,20 g | 0,34 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,03 mg |