Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii
1. Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 203 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,10 g białka,
- 40,5 g węglowodanów,
- 2,29 g cukrów,
- 12,00 g błonnika.
Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii ma w 100 g 2,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,37 g tłuszczów nasyconych,
- 0,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii – jakie ma witaminy?
Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,28 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,37 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 2,53 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 58,0 µg witaminy B9,
- 0,04 µg witaminy B12.
3. Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii ma w sobie:
- 76,0 mg wapnia,
- 3,10 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 78,0 mg fosforu,
- 98,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 513 mg sodu, 0,66 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,45 mg manganu i 27,9 µg selenu.
4. Chleb ryżowy o obniżonej zawartośći kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 203 kcal | 57,6 kcal |
Białko | 9,10 g | 2,58 g |
Węglowodany | 40,5 g | 11,48 g |
Cukier | 2,29 g | 0,65 g |
Błonnik | 12,00 g | 3,40 g |
Tłuszcz | 2,90 g | 0,82 g |
Tłuszcze nasycone | 0,37 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,67 g | 0,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,75 g | 0,21 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,11 mg |