Chleb serowy
1. Chleb serowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb serowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 408 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,42 g białka,
- 44,8 g węglowodanów,
- 2,08 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Chleb serowy ma w 100 g 20,8 g tłuszczów, w tym:
- 6,25 g tłuszczów nasyconych,
- 4,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 9,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 10,00 mg cholesterolu.
2. Chleb serowy – jakie ma witaminy?
Chleb serowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 1,49 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 32,4 µg witaminy K.
Chleb serowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,43 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 3,28 mg witaminy B3,
- 8,50 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 107 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Chleb serowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb serowy ma w sobie:
- 90,0 mg wapnia,
- 2,49 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 120 mg fosforu,
- 84,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 750 mg sodu, 0,96 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 19,80 µg selenu.
4. Chleb serowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 48 g (1 kromka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 408 kcal | 196 kcal |
Białko | 10,42 g | 5,00 g |
Węglowodany | 44,8 g | 21,5 g |
Cukier | 2,08 g | 1,00 g |
Błonnik | 2,10 g | 1,01 g |
Tłuszcz | 20,8 g | 10,00 g |
Tłuszcze nasycone | 6,25 g | 3,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,34 g | 2,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 9,20 g | 4,42 g |
Cholesterol | 10,00 mg | 4,80 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |