Chleb z gniecionych ziaren pszenicy
1. Chleb z gniecionych ziaren pszenicy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb z gniecionych ziaren pszenicy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 260 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,70 g białka,
- 49,5 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 5,50 g błonnika.
Chleb z gniecionych ziaren pszenicy ma w 100 g 3,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,92 g tłuszczów nasyconych,
- 1,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb z gniecionych ziaren pszenicy – jakie ma witaminy?
Chleb z gniecionych ziaren pszenicy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Chleb z gniecionych ziaren pszenicy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,36 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 3,67 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,51 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 61,0 µg witaminy B9,
- 0,02 µg witaminy B12.
3. Chleb z gniecionych ziaren pszenicy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb z gniecionych ziaren pszenicy ma w sobie:
- 43,0 mg wapnia,
- 2,81 mg żelaza,
- 52,0 mg magnezu,
- 153 mg fosforu,
- 177 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 538 mg sodu, 1,24 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 1,37 mg manganu i 25,3 µg selenu.
4. Chleb z gniecionych ziaren pszenicy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 260 kcal | 73,7 kcal |
Białko | 8,70 g | 2,47 g |
Węglowodany | 49,5 g | 14,03 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 5,50 g | 1,56 g |
Tłuszcz | 3,90 g | 1,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,92 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,90 g | 0,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,68 g | 0,19 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |