Chleb z otrębami pszennymi
1. Chleb z otrębami pszennymi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb z otrębami pszennymi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 248 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,80 g białka,
- 47,8 g węglowodanów,
- 9,68 g cukrów,
- 4,00 g błonnika.
Chleb z otrębami pszennymi ma w 100 g 3,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,78 g tłuszczów nasyconych,
- 1,62 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,65 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb z otrębami pszennymi – jakie ma witaminy?
Chleb z otrębami pszennymi to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,32 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Chleb z otrębami pszennymi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,40 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,40 mg witaminy B3,
- 18,70 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 105 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chleb z otrębami pszennymi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb z otrębami pszennymi ma w sobie:
- 74,0 mg wapnia,
- 3,07 mg żelaza,
- 81,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 486 mg sodu, 1,35 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 1,67 mg manganu i 31,0 µg selenu.
4. Chleb z otrębami pszennymi - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 248 kcal | 70,3 kcal |
Białko | 8,80 g | 2,50 g |
Węglowodany | 47,8 g | 13,55 g |
Cukier | 9,68 g | 2,74 g |
Błonnik | 4,00 g | 1,13 g |
Tłuszcz | 3,40 g | 0,96 g |
Tłuszcze nasycone | 0,78 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,62 g | 0,46 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,65 g | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |