Chleb z otrębami ryżowymi
1. Chleb z otrębami ryżowymi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chleb z otrębami ryżowymi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 243 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,90 g białka,
- 43,5 g węglowodanów,
- 4,67 g cukrów,
- 4,90 g błonnika.
Chleb z otrębami ryżowymi ma w 100 g 4,60 g tłuszczów, w tym:
- 0,71 g tłuszczów nasyconych,
- 1,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chleb z otrębami ryżowymi – jakie ma witaminy?
Chleb z otrębami ryżowymi to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,65 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,00 µg witaminy K.
Chleb z otrębami ryżowymi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,65 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 6,81 mg witaminy B3,
- 18,70 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 86,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chleb z otrębami ryżowymi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chleb z otrębami ryżowymi ma w sobie:
- 69,0 mg wapnia,
- 3,61 mg żelaza,
- 80,0 mg magnezu,
- 178 mg fosforu,
- 215 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 269 mg sodu, 1,31 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 1,59 mg manganu i 28,7 µg selenu.
4. Chleb z otrębami ryżowymi - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 243 kcal | 68,9 kcal |
Białko | 8,90 g | 2,52 g |
Węglowodany | 43,5 g | 12,33 g |
Cukier | 4,67 g | 1,32 g |
Błonnik | 4,90 g | 1,39 g |
Tłuszcz | 4,60 g | 1,30 g |
Tłuszcze nasycone | 0,71 g | 0,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,65 g | 0,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,76 g | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |