Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym
1. Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym w 100 gramach posiada wartość energetyczną 499 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,70 g białka,
- 65,1 g węglowodanów,
- 4,83 g cukrów,
- 3,90 g błonnika.
Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym ma w 100 g 22,6 g tłuszczów, w tym:
- 4,34 g tłuszczów nasyconych,
- 13,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,14 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym – jakie ma witaminy?
Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 2,69 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,10 µg witaminy K.
Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,22 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 3,18 mg witaminy B3,
- 21,3 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 110 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym ma w sobie:
- 29,0 mg wapnia,
- 3,72 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 72,0 mg fosforu,
- 143 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 950 mg sodu, 0,33 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 10,60 µg selenu.
4. Chrupki kukurydziane o smaku cebulowym - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 499 kcal | 141 kcal |
Białko | 7,70 g | 2,18 g |
Węglowodany | 65,1 g | 18,46 g |
Cukier | 4,83 g | 1,37 g |
Błonnik | 3,90 g | 1,11 g |
Tłuszcz | 22,6 g | 6,41 g |
Tłuszcze nasycone | 4,34 g | 1,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 13,36 g | 3,79 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,14 g | 0,89 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 0,51 mg |