Chrupki kukurydziane o smaku serowym
1. Chrupki kukurydziane o smaku serowym – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chrupki kukurydziane o smaku serowym w 100 gramach posiada wartość energetyczną 560 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,85 g białka,
- 53,5 g węglowodanów,
- 3,19 g cukrów,
- 1,40 g błonnika.
Chrupki kukurydziane o smaku serowym ma w 100 g 36,0 g tłuszczów, w tym:
- 5,36 g tłuszczów nasyconych,
- 10,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 17,82 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 7,00 mg cholesterolu.
2. Chrupki kukurydziane o smaku serowym – jakie ma witaminy?
Chrupki kukurydziane o smaku serowym to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 4,18 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Chrupki kukurydziane o smaku serowym zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 4,71 mg witaminy B3,
- 11,60 mg witaminy B4,
- 0,98 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0,48 µg witaminy B12.
3. Chrupki kukurydziane o smaku serowym – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chrupki kukurydziane o smaku serowym ma w sobie:
- 56,0 mg wapnia,
- 2,53 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 133 mg fosforu,
- 182 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 942 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 8,10 µg selenu.
4. Chrupki kukurydziane o smaku serowym - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 560 kcal | 159 kcal |
Białko | 5,85 g | 1,66 g |
Węglowodany | 53,5 g | 15,18 g |
Cukier | 3,19 g | 0,90 g |
Błonnik | 1,40 g | 0,40 g |
Tłuszcz | 36,0 g | 10,21 g |
Tłuszcze nasycone | 5,36 g | 1,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,05 g | 2,85 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 17,82 g | 5,05 g |
Cholesterol | 7,00 mg | 1,99 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |