Ciasto biszkoptowe
1. Ciasto biszkoptowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto biszkoptowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 290 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,40 g białka,
- 61,0 g węglowodanów,
- 36,7 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Ciasto biszkoptowe ma w 100 g 2,70 g tłuszczów, w tym:
- 0,80 g tłuszczów nasyconych,
- 0,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 102 mg cholesterolu.
2. Ciasto biszkoptowe – jakie ma witaminy?
Ciasto biszkoptowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 44,0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 9,00 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Ciasto biszkoptowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 1,93 mg witaminy B3,
- 37,1 mg witaminy B4,
- 0,48 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 47,0 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Ciasto biszkoptowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto biszkoptowe ma w sobie:
- 70,0 mg wapnia,
- 2,72 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 137 mg fosforu,
- 99,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 623 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 9,10 µg selenu.
4. Ciasto biszkoptowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 290 kcal | 82,2 kcal |
Białko | 5,40 g | 1,53 g |
Węglowodany | 61,0 g | 17,29 g |
Cukier | 36,7 g | 10,39 g |
Błonnik | 0,50 g | 0,14 g |
Tłuszcz | 2,70 g | 0,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,80 g | 0,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,95 g | 0,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,13 g |
Cholesterol | 102 mg | 28,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |