Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku
1. Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 416 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,40 g białka,
- 79,5 g węglowodanów,
- 35,7 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku ma w 100 g 11,70 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 4,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,78 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku – jakie ma witaminy?
Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 1,55 mg witaminy B3,
- 4,50 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 36,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku ma w sobie:
- 76,0 mg wapnia,
- 1,62 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 275 mg fosforu,
- 123 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 519 mg sodu, 0,35 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 2,60 µg selenu.
4. Ciasto budyniowe marmurkowe w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 416 kcal | 118 kcal |
Białko | 3,40 g | 0,96 g |
Węglowodany | 79,5 g | 22,5 g |
Cukier | 35,7 g | 10,12 g |
Błonnik | 2,90 g | 0,82 g |
Tłuszcz | 11,70 g | 3,32 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 0,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,75 g | 1,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,78 g | 1,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |