Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku
1. Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 391 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,60 g białka,
- 80,2 g węglowodanów,
- 39,5 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku ma w 100 g 8,14 g tłuszczów, w tym:
- 2,02 g tłuszczów nasyconych,
- 2,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku – jakie ma witaminy?
Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,65 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,20 µg witaminy K.
Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 2,42 mg witaminy B3,
- 3,30 mg witaminy B4,
- 0,21 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 54,0 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku ma w sobie:
- 133 mg wapnia,
- 2,92 mg żelaza,
- 41,0 mg magnezu,
- 286 mg fosforu,
- 337 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 767 mg sodu, 0,78 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 3,30 µg selenu.
4. Ciasto budyniowe o smaku czekoladowym w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 391 kcal | 111 kcal |
Białko | 4,60 g | 1,30 g |
Węglowodany | 80,2 g | 22,7 g |
Cukier | 39,5 g | 11,21 g |
Błonnik | 2,30 g | 0,65 g |
Tłuszcz | 8,14 g | 2,31 g |
Tłuszcze nasycone | 2,02 g | 0,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,80 g | 0,80 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,27 g | 0,64 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,03 mg |