Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku
1. Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 415 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,10 g białka,
- 79,2 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku ma w 100 g 9,80 g tłuszczów, w tym:
- 1,47 g tłuszczów nasyconych,
- 4,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku – jakie ma witaminy?
Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 97,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,27 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 2,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 67,0 µg witaminy B9,
- 0,04 µg witaminy B12.
3. Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku ma w sobie:
- 172 mg wapnia,
- 1,80 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 247 mg fosforu,
- 169 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 567 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,53 mg manganu i 14,90 µg selenu.
4. Ciasto budyniowe o smaku marchewkowym w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 415 kcal | 118 kcal |
Białko | 5,10 g | 1,45 g |
Węglowodany | 79,2 g | 22,5 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,80 g | 2,78 g |
Tłuszcze nasycone | 1,47 g | 0,42 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,04 g | 1,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,70 g | 1,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,20 mg | 0,34 mg |