Ciasto czekoladowe bez polewy
1. Ciasto czekoladowe bez polewy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto czekoladowe bez polewy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 371 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,30 g białka,
- 53,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Ciasto czekoladowe bez polewy ma w 100 g 15,10 g tłuszczów, w tym:
- 5,43 g tłuszczów nasyconych,
- 6,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 58,0 mg cholesterolu.
2. Ciasto czekoladowe bez polewy – jakie ma witaminy?
Ciasto czekoladowe bez polewy to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ciasto czekoladowe bez polewy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 1,14 mg witaminy B3,
- 128 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 0,16 µg witaminy B12.
3. Ciasto czekoladowe bez polewy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto czekoladowe bez polewy ma w sobie:
- 60,0 mg wapnia,
- 1,61 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 106 mg fosforu,
- 140 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 315 mg sodu, 0,69 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,28 mg manganu i 11,90 µg selenu.
4. Ciasto czekoladowe bez polewy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 95 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 371 kcal | 352 kcal |
Białko | 5,30 g | 5,04 g |
Węglowodany | 53,4 g | 50,7 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,60 g | 1,52 g |
Tłuszcz | 15,10 g | 14,35 g |
Tłuszcze nasycone | 5,43 g | 5,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,04 g | 5,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,76 g | 2,62 g |
Cholesterol | 58,0 mg | 55,1 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,19 mg |