Ciasto francuskie mrożone (upieczone)
1. Ciasto francuskie mrożone (upieczone) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto francuskie mrożone (upieczone) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 558 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,40 g białka,
- 45,7 g węglowodanów,
- 0,75 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Ciasto francuskie mrożone (upieczone) ma w 100 g 38,5 g tłuszczów, w tym:
- 5,50 g tłuszczów nasyconych,
- 8,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 22,2 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto francuskie mrożone (upieczone) – jakie ma witaminy?
Ciasto francuskie mrożone (upieczone) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,55 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 16,30 µg witaminy K.
Ciasto francuskie mrożone (upieczone) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,32 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 3,80 mg witaminy B3,
- 6,20 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 55,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ciasto francuskie mrożone (upieczone) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto francuskie mrożone (upieczone) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 2,60 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 60,0 mg fosforu,
- 62,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 253 mg sodu, 0,54 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 24,5 µg selenu.
4. Ciasto francuskie mrożone (upieczone) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 558 kcal | 158 kcal |
Białko | 7,40 g | 2,10 g |
Węglowodany | 45,7 g | 12,96 g |
Cukier | 0,75 g | 0,21 g |
Błonnik | 1,50 g | 0,43 g |
Tłuszcz | 38,5 g | 10,92 g |
Tłuszcze nasycone | 5,50 g | 1,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,83 g | 2,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 22,2 g | 6,30 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |