Ciasto kukurydziane
1. Ciasto kukurydziane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto kukurydziane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 387 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,10 g białka,
- 83,4 g węglowodanów,
- 23,5 g cukrów,
- 1,90 g błonnika.
Ciasto kukurydziane ma w 100 g 2,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,42 g tłuszczów nasyconych,
- 0,76 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,93 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto kukurydziane – jakie ma witaminy?
Ciasto kukurydziane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 70,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ciasto kukurydziane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 5,15 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,83 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ciasto kukurydziane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto kukurydziane ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 114 mg magnezu,
- 157 mg fosforu,
- 157 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 488 mg sodu, 2,00 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 1,82 mg manganu i 9,90 µg selenu.
4. Ciasto kukurydziane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 9 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 387 kcal | 34,8 kcal |
Białko | 8,10 g | 0,73 g |
Węglowodany | 83,4 g | 7,51 g |
Cukier | 23,5 g | 2,11 g |
Błonnik | 1,90 g | 0,17 g |
Tłuszcz | 2,40 g | 0,22 g |
Tłuszcze nasycone | 0,42 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,76 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,93 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |