Ciasto z popcornu
1. Ciasto z popcornu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciasto z popcornu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 384 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,70 g białka,
- 80,1 g węglowodanów,
- 0,72 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Ciasto z popcornu ma w 100 g 3,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,48 g tłuszczów nasyconych,
- 0,92 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciasto z popcornu – jakie ma witaminy?
Ciasto z popcornu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Ciasto z popcornu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 6,01 mg witaminy B3,
- 22,4 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ciasto z popcornu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciasto z popcornu ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,87 mg żelaza,
- 159 mg magnezu,
- 277 mg fosforu,
- 327 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 288 mg sodu, 3,99 mg cynku, 0,57 mg miedzi, 0,99 mg manganu i 9,90 µg selenu.
4. Ciasto z popcornu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 10 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 384 kcal | 38,4 kcal |
Białko | 9,70 g | 0,97 g |
Węglowodany | 80,1 g | 8,01 g |
Cukier | 0,72 g | 0,07 g |
Błonnik | 2,90 g | 0,29 g |
Tłuszcz | 3,10 g | 0,31 g |
Tłuszcze nasycone | 0,48 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,92 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,35 g | 0,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |