Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli
1. Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,86 g białka,
- 27,4 g węglowodanów,
- 4,80 g cukrów,
- 7,60 g błonnika.
Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 2,59 g tłuszczów, w tym:
- 0,27 g tłuszczów nasyconych,
- 0,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 1,30 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,35 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,00 µg witaminy K.
Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,53 mg witaminy B3,
- 42,8 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 172 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 49,0 mg wapnia,
- 2,89 mg żelaza,
- 48,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 291 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 7,00 mg sodu, 1,53 mg cynku, 0,35 mg miedzi, 1,03 mg manganu i 3,70 µg selenu.
4. Ciecierzyca gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 164 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 269 kcal |
Białko | 8,86 g | 14,53 g |
Węglowodany | 27,4 g | 45,0 g |
Cukier | 4,80 g | 7,87 g |
Błonnik | 7,60 g | 12,46 g |
Tłuszcz | 2,59 g | 4,25 g |
Tłuszcze nasycone | 0,27 g | 0,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,58 g | 0,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,16 g | 1,90 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,30 mg | 2,13 mg |