Trwa ładowanie...

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni
Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni (Flickr)

1. Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 238 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,3 g białka,
  • 9,91 g węglowodanów,
  • 0,57 g cukrów,
  • 0,30 g błonnika.

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni ma w 100 g 9,18 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 3,06 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,49 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 112 mg cholesterolu.

2. Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni – jakie ma witaminy?

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,53 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,10 µg witaminy K.

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,16 mg witaminy B1,
  • 0,35 mg witaminy B2,
  • 10,34 mg witaminy B3,
  • 113 mg witaminy B4,
  • 1,07 mg witaminy B5,
  • 0,40 mg witaminy B6,
  • 27,0 µg witaminy B9,
  • 1,24 µg witaminy B12.

3. Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni ma w sobie:

  • 39,0 mg wapnia,
  • 1,64 mg żelaza,
  • 31,0 mg magnezu,
  • 250 mg fosforu,
  • 371 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 454 mg sodu, 2,75 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 16,50 µg selenu.

4. Cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) panierowana i smażona na patelni - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 238 kcal 202 kcal
Białko 27,3 g 23,2 g
Węglowodany 9,91 g 8,42 g
Cukier 0,57 g 0,49 g
Błonnik 0,30 g 0,26 g
Tłuszcz 9,18 g 7,80 g
Tłuszcze nasycone 3,06 g 2,60 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,39 g 2,88 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,49 g 1,27 g
Cholesterol 112 mg 95,2 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze