Cukier brązowy
1. Cukier brązowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Cukier brązowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 380 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,12 g białka,
- 98,1 g węglowodanów,
- 97,0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Cukier brązowy ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Cukier brązowy – jakie ma witaminy?
Cukier brązowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Cukier brązowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0,11 mg witaminy B3,
- 2,30 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Cukier brązowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Cukier brązowy ma w sobie:
- 83,0 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 4,00 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 28,0 mg sodu, 0,03 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Cukier brązowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 3 g (1 łyżeczka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 380 kcal | 11,40 kcal |
Białko | 0,12 g | 0,00 g |
Węglowodany | 98,1 g | 2,94 g |
Cukier | 97,0 g | 2,91 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |