Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli
1. Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 132 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,86 g białka,
- 23,7 g węglowodanów,
- 0,32 g cukrów,
- 8,70 g błonnika.
Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,54 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,87 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,30 µg witaminy K.
Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,51 mg witaminy B3,
- 32,6 mg witaminy B4,
- 0,24 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 149 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 2,10 mg żelaza,
- 70,0 mg magnezu,
- 140 mg fosforu,
- 355 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 1,12 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,44 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Czarna fasola gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 172 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 132 kcal | 227 kcal |
Białko | 8,86 g | 15,24 g |
Węglowodany | 23,7 g | 40,8 g |
Cukier | 0,32 g | 0,55 g |
Błonnik | 8,70 g | 14,96 g |
Tłuszcz | 0,54 g | 0,93 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,23 g | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |