Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 231 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 13,38 g tłuszczów, w tym:
- 3,21 g tłuszczów nasyconych,
- 5,74 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 4,10 mg witaminy C, 149 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 10,05 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 35,0 µg witaminy B9,
- 2,87 µg witaminy B12.
3. Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 122 mg magnezu,
- 371 mg fosforu,
- 505 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Czawycza poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 231 kcal | 196 kcal |
Białko | 25,7 g | 21,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,38 g | 11,37 g |
Tłuszcze nasycone | 3,21 g | 2,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,74 g | 4,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,66 g | 2,26 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 4,10 mg | 3,49 mg |