Czekolada instant
1. Czekolada instant – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czekolada instant w 100 gramach posiada wartość energetyczną 353 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,90 g białka,
- 66,2 g węglowodanów,
- 65,8 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
Czekolada instant ma w 100 g 1,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,56 g tłuszczów nasyconych,
- 0,31 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 12,00 mg cholesterolu.
2. Czekolada instant – jakie ma witaminy?
Czekolada instant to produkt zawierający 76,9 mg witaminy C, 625 µg RAE witaminy A, 9,37 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 90,0 µg witaminy K.
Czekolada instant zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,85 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 14,24 mg witaminy B3,
- 148 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 1,14 mg witaminy B6,
- 285 µg witaminy B9,
- 1,71 µg witaminy B12.
3. Czekolada instant – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czekolada instant ma w sobie:
- 285 mg wapnia,
- 12,82 mg żelaza,
- 228 mg magnezu,
- 427 mg fosforu,
- 947 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 385 mg sodu, 8,55 mg cynku, 1,43 mg miedzi, 0 mg manganu i 12,10 µg selenu.
4. Czekolada instant - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 7 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 353 kcal | 26,1 kcal |
Białko | 19,90 g | 1,47 g |
Węglowodany | 66,2 g | 4,90 g |
Cukier | 65,8 g | 4,87 g |
Błonnik | 0,40 g | 0,03 g |
Tłuszcz | 1,40 g | 0,10 g |
Tłuszcze nasycone | 0,56 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,31 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,02 g |
Cholesterol | 12,00 mg | 0,89 mg |
Witamina C | 76,9 mg | 5,69 mg |