Czekolada z masą cukrową
1. Czekolada z masą cukrową – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czekolada z masą cukrową w 100 gramach posiada wartość energetyczną 366 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,20 g białka,
- 80,4 g węglowodanów,
- 71,4 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Czekolada z masą cukrową ma w 100 g 9,30 g tłuszczów, w tym:
- 5,46 g tłuszczów nasyconych,
- 3,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Czekolada z masą cukrową – jakie ma witaminy?
Czekolada z masą cukrową to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.
Czekolada z masą cukrową zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,58 mg witaminy B3,
- 2,80 mg witaminy B4,
- 0,02 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Czekolada z masą cukrową – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czekolada z masą cukrową ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,56 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 95,0 mg fosforu,
- 168 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 26,0 mg sodu, 0,45 mg cynku, 0,43 mg miedzi, 0,40 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Czekolada z masą cukrową - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 43 g (1 porcja, duża) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 366 kcal | 157 kcal |
Białko | 2,20 g | 0,95 g |
Węglowodany | 80,4 g | 34,6 g |
Cukier | 71,4 g | 30,7 g |
Błonnik | 2,10 g | 0,90 g |
Tłuszcz | 9,30 g | 4,00 g |
Tłuszcze nasycone | 5,46 g | 2,35 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,09 g | 1,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,30 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |