Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,67 g białka,
- 22,8 g węglowodanów,
- 0,32 g cukrów,
- 7,40 g błonnika.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 8,40 µg witaminy K.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,58 mg witaminy B3,
- 30,5 mg witaminy B4,
- 0,22 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 130 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 2,94 mg żelaza,
- 45,0 mg magnezu,
- 142 mg fosforu,
- 403 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 1,07 mg cynku,0,24 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 1,20 µg selenu.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 127 kcal | 225 kcal |
| Białko | 8,67 g | 15,35 g |
| Węglowodany | 22,8 g | 40,4 g |
| Cukier | 0,32 g | 0,57 g |
| Błonnik | 7,40 g | 13,10 g |
| Tłuszcz | 0,50 g | 0,89 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,13 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,49 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 1,20 mg | 2,12 mg |
| Równoważnik folianów | 130 µg | 230 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,16 mg | 0,28 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,06 mg | 0,10 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,58 mg | 1,02 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,22 mg | 0,39 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,12 mg | 0,21 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 130 µg | 230 µg |
| Witamina B4 - cholina | 30,5 mg | 54,0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,03 mg | 0,05 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 8,40 µg | 14,87 µg |
| Wapń | 28,0 mg | 49,6 mg |
| Żelazo | 2,94 mg | 5,20 mg |
| Magnez | 45,0 mg | 79,7 mg |
| Fosfor | 142 mg | 251 mg |
| Potas | 403 mg | 713 mg |
| Sód | 2,00 mg | 3,54 mg |
| Cynk | 1,07 mg | 1,89 mg |
| Miedź | 0,24 mg | 0,43 mg |
| Mangan | 0,48 mg | 0,84 mg |
| Selen | 1,20 µg | 2,12 µg |
| Woda | 66,9 g | 118 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.