Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli
1. Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,67 g białka,
- 22,8 g węglowodanów,
- 0,32 g cukrów,
- 7,40 g błonnika.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 8,40 µg witaminy K.
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,58 mg witaminy B3,
- 30,5 mg witaminy B4,
- 0,22 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 130 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 2,94 mg żelaza,
- 45,0 mg magnezu,
- 142 mg fosforu,
- 403 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 1,07 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Czerwona fasola nerkowata gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 225 kcal |
Białko | 8,67 g | 15,35 g |
Węglowodany | 22,8 g | 40,4 g |
Cukier | 0,32 g | 0,57 g |
Błonnik | 7,40 g | 13,10 g |
Tłuszcz | 0,50 g | 0,89 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,49 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,20 mg | 2,12 mg |