Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona
1. Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,98 g białka,
- 21,5 g węglowodanów,
- 3,80 g cukrów,
- 5,50 g błonnika.
Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona ma w 100 g 1,05 g tłuszczów, w tym:
- 0,18 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona – jakie ma witaminy?
Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 28,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona ma w sobie:
- 57,0 mg wapnia,
- 1,50 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 121 mg fosforu,
- 277 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 231 mg sodu, 0,75 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,38 mg manganu i 1,60 µg selenu.
4. Czerwona fasola nerkowata w puszce, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 266 g (1 puszka, odsączona zawartość) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 330 kcal |
Białko | 7,98 g | 21,2 g |
Węglowodany | 21,5 g | 57,2 g |
Cukier | 3,80 g | 10,11 g |
Błonnik | 5,50 g | 14,63 g |
Tłuszcz | 1,05 g | 2,79 g |
Tłuszcze nasycone | 0,18 g | 0,48 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,19 g | 0,51 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,53 mg |