Czerwone wino stołowe
1. Czerwone wino stołowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Czerwone wino stołowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 85,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,07 g białka,
- 2,61 g węglowodanów,
- 0,62 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Czerwone wino stołowe ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Czerwone wino stołowe – jakie ma witaminy?
Czerwone wino stołowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,40 µg witaminy K.
Czerwone wino stołowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,22 mg witaminy B3,
- 5,70 mg witaminy B4,
- 0,03 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Czerwone wino stołowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Czerwone wino stołowe ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0,46 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 23,0 mg fosforu,
- 127 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 0,14 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Czerwone wino stołowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 29 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 85,0 kcal | 25,0 kcal |
Białko | 0,07 g | 0,02 g |
Węglowodany | 2,61 g | 0,77 g |
Cukier | 0,62 g | 0,18 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |