Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli
1. Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,97 g białka,
- 25,8 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 10,40 g błonnika.
Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,64 g tłuszczów, w tym:
- 0,17 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,27 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 137 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 73,0 mg wapnia,
- 2,84 mg żelaza,
- 68,0 mg magnezu,
- 169 mg fosforu,
- 463 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 1,09 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,51 mg manganu i 1,30 µg selenu.
4. Drobna biała fasola gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 179 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 142 kcal | 254 kcal |
Białko | 8,97 g | 16,06 g |
Węglowodany | 25,8 g | 46,2 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 10,40 g | 18,62 g |
Tłuszcz | 0,64 g | 1,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,17 g | 0,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,49 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |