Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso)
1. Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 9,12 g tłuszczów, w tym:
- 3,38 g tłuszczów nasyconych,
- 4,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 31,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,66 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 4,59 mg witaminy B3,
- 98,2 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,55 µg witaminy B12.
3. Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 387 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 2,48 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 48,2 µg selenu.
4. Duszona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 204 kcal | 173 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,12 g | 7,75 g |
Tłuszcze nasycone | 3,38 g | 2,87 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,16 g | 3,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,70 g | 0,60 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,51 mg |