Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz)
1. Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 191 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 6,82 g tłuszczów, w tym:
- 2,80 g tłuszczów nasyconych,
- 3,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 99,0 mg cholesterolu.
2. Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 4,12 mg witaminy B3,
- 103 mg witaminy B4,
- 0,71 mg witaminy B5,
- 0,51 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 2,73 µg witaminy B12.
3. Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,96 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 228 mg fosforu,
- 319 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 8,32 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 34,6 µg selenu.
4. Duszona karkówka wołowa na gulasz (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 162 kcal |
Białko | 32,4 g | 27,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,82 g | 5,80 g |
Tłuszcze nasycone | 2,80 g | 2,38 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,50 g | 2,98 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,38 g |
Cholesterol | 99,0 mg | 84,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |