Duszona pierś z kurczaka bez skóry
1. Duszona pierś z kurczaka bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona pierś z kurczaka bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 151 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona pierś z kurczaka bez skóry ma w 100 g 3,03 g tłuszczów, w tym:
- 0,85 g tłuszczów nasyconych,
- 1,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Duszona pierś z kurczaka bez skóry – jakie ma witaminy?
Duszona pierś z kurczaka bez skóry to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Duszona pierś z kurczaka bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 8,47 mg witaminy B3,
- 78,5 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
3. Duszona pierś z kurczaka bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona pierś z kurczaka bez skóry ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,88 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 187 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 0,97 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 22,3 µg selenu.
4. Duszona pierś z kurczaka bez skóry - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 151 kcal | 211 kcal |
Białko | 29,0 g | 40,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,03 g | 4,24 g |
Tłuszcze nasycone | 0,85 g | 1,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,03 g | 1,44 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 0,92 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 108 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |