Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra)
1. Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 7,42 g tłuszczów, w tym:
- 2,08 g tłuszczów nasyconych,
- 2,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,58 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 25,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 7,81 mg witaminy B3,
- 64,4 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,21 µg witaminy B12.
3. Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 178 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 0,97 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 21,8 µg selenu.
4. Duszona pierś z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 184 kcal | 258 kcal |
Białko | 27,4 g | 38,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,42 g | 10,39 g |
Tłuszcze nasycone | 2,08 g | 2,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,90 g | 4,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,58 g | 2,21 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |