Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz)
1. Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 252 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 31,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 13,14 g tłuszczów, w tym:
- 5,18 g tłuszczów nasyconych,
- 5,15 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,87 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 108 mg cholesterolu.
2. Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,35 mg witaminy B2,
- 6,58 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,01 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 1,48 µg witaminy B12.
3. Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,20 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 243 mg fosforu,
- 321 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 79,0 mg sodu, 4,32 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 14,00 µg selenu.
4. Duszona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 252 kcal | 214 kcal |
Białko | 31,3 g | 26,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,14 g | 11,17 g |
Tłuszcze nasycone | 5,18 g | 4,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,15 g | 4,38 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,87 g | 0,74 g |
Cholesterol | 108 mg | 91,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |