Duszona skórka kurczaka
1. Duszona skórka kurczaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszona skórka kurczaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 363 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,22 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszona skórka kurczaka ma w 100 g 33,0 g tłuszczów, w tym:
- 9,28 g tłuszczów nasyconych,
- 13,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 6,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Duszona skórka kurczaka – jakie ma witaminy?
Duszona skórka kurczaka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszona skórka kurczaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 3,76 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,39 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,11 µg witaminy B12.
3. Duszona skórka kurczaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszona skórka kurczaka ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 99,0 mg fosforu,
- 117 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 0,96 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 14,40 µg selenu.
4. Duszona skórka kurczaka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 44 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 363 kcal | 160 kcal |
Białko | 15,22 g | 6,70 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 33,0 g | 14,54 g |
Tłuszcze nasycone | 9,28 g | 4,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 13,83 g | 6,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 6,96 g | 3,06 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 27,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |