Trwa ładowanie...

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 230 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 32,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 10,00 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 3,59 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,23 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 96,0 mg cholesterolu.

2. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,18 mg witaminy B2,
  • 5,92 mg witaminy B3,
  • 125 mg witaminy B4,
  • 0,64 mg witaminy B5,
  • 0,43 mg witaminy B6,
  • 10,00 µg witaminy B9,
  • 1,97 µg witaminy B12.

3. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 7,00 mg wapnia,
  • 2,71 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 199 mg fosforu,
  • 264 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 42,0 mg sodu, 5,41 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 34,5 µg selenu.

4. Duszona wołowina zrazowa dolna (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 230 kcal 196 kcal
Białko 32,7 g 27,8 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 10,00 g 8,50 g
Tłuszcze nasycone 3,59 g 3,05 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,23 g 3,60 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,38 g 0,32 g
Cholesterol 96,0 mg 81,6 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze