Duszone mięso z zająca
1. Duszone mięso z zająca – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone mięso z zająca w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 33,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone mięso z zająca ma w 100 g 3,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 123 mg cholesterolu.
2. Duszone mięso z zająca – jakie ma witaminy?
Duszone mięso z zająca to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Duszone mięso z zająca zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 6,40 mg witaminy B3,
- 130 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 6,51 µg witaminy B12.
3. Duszone mięso z zająca – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone mięso z zająca ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 4,85 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 240 mg fosforu,
- 343 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 45,0 mg sodu, 2,38 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0 mg manganu i 15,20 µg selenu.
4. Duszone mięso z zająca - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 147 kcal |
Białko | 33,0 g | 28,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,51 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 1,05 g | 0,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,95 g | 0,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,68 g | 0,58 g |
Cholesterol | 123 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |