Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra)
1. Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 10,64 g tłuszczów, w tym:
- 2,91 g tłuszczów nasyconych,
- 4,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 4,00 µg witaminy K.
Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 4,20 mg witaminy B3,
- 59,2 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
3. Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,33 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 141 mg fosforu,
- 184 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 2,65 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,00 µg selenu.
4. Duszone podudzie z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 204 kcal | 286 kcal |
Białko | 25,3 g | 35,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,64 g | 14,90 g |
Tłuszcze nasycone | 2,91 g | 4,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,07 g | 5,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,38 g | 3,33 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 116 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |