Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso)
1. Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 169 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) ma w 100 g 5,71 g tłuszczów, w tym:
- 1,51 g tłuszczów nasyconych,
- 1,93 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 4,30 mg witaminy B3,
- 73,1 mg witaminy B4,
- 0,96 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 150 mg fosforu,
- 199 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 3,02 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,00 µg selenu.
4. Duszone podudzie z kurczaka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 169 kcal | 144 kcal |
Białko | 27,5 g | 23,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,71 g | 4,85 g |
Tłuszcze nasycone | 1,51 g | 1,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,93 g | 1,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,37 g | 1,17 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |