Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra)
1. Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 220 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 12,92 g tłuszczów, w tym:
- 3,57 g tłuszczów nasyconych,
- 5,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,87 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 37,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 4,59 mg witaminy B3,
- 56,4 mg witaminy B4,
- 0,81 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,35 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 139 mg fosforu,
- 176 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 2,43 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,90 µg selenu.
4. Duszone udko z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 220 kcal | 308 kcal |
Białko | 24,2 g | 33,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,92 g | 18,09 g |
Tłuszcze nasycone | 3,57 g | 5,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,04 g | 7,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,87 g | 4,02 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 118 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |