Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz)
1. Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 251 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 12,53 g tłuszczów, w tym:
- 4,95 g tłuszczów nasyconych,
- 4,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 139 mg cholesterolu.
2. Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,34 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 7,00 µg witaminy K.
Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 7,50 mg witaminy B3,
- 126 mg witaminy B4,
- 1,07 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 1,45 µg witaminy B12.
3. Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 1,41 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 306 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 5,57 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 13,90 µg selenu.
4. Duszone żeberka cielęce (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 251 kcal | 213 kcal |
Białko | 32,4 g | 27,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,53 g | 10,65 g |
Tłuszcze nasycone | 4,95 g | 4,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,65 g | 3,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,94 g | 0,80 g |
Cholesterol | 139 mg | 118 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |