Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa)
1. Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 250 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) ma w 100 g 14,95 g tłuszczów, w tym:
- 4,22 g tłuszczów nasyconych,
- 9,78 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 102 mg cholesterolu.
2. Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 3,47 mg witaminy B3,
- 95,9 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,06 µg witaminy B12.
3. Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 264 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 11,95 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 33,3 µg selenu.
4. Duszone żeberka wołowe bez kości (II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 250 kcal | 213 kcal |
Białko | 28,8 g | 24,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,95 g | 12,71 g |
Tłuszcze nasycone | 4,22 g | 3,59 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,78 g | 8,31 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,81 g | 0,69 g |
Cholesterol | 102 mg | 86,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |