Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra)
1. Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 258 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w 100 g 18,14 g tłuszczów, w tym:
- 5,02 g tłuszczów nasyconych,
- 7,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 88,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 4,10 µg witaminy K.
Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 4,34 mg witaminy B3,
- 51,1 mg witaminy B4,
- 0,70 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,18 µg witaminy B12.
3. Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,22 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 120 mg fosforu,
- 145 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 1,93 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,90 µg selenu.
4. Duszony korpus drobiowy (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 258 kcal | 219 kcal |
Białko | 22,2 g | 18,85 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 18,14 g | 15,42 g |
Tłuszcze nasycone | 5,02 g | 4,27 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,13 g | 6,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,00 g | 3,40 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |